top of page

Healing

Universet strever alltid etter å oppnå balanse. En healer er noe eller noen som fanger opp og videresender energien som gjennomsyrer universet, og er et hjelpemiddel i søken etter å få tilbake og opprettholde denne balansen. Healing har eksistert i en eller annen form i alle kulturer. Tolkningen av hva den er, hvordan den fungerer og hva den kan gjøre har variert etter kultur og tidsepoke.

Det er ofte sagt at healing har en egen intelligens som går dit den trengs, og at individet ikke behøver å tro på det for at det skal virke. Ut i fra de teoriene som drøftes i dag om et felt som knytter alt sammen er jeg enig, men jeg tror det likevel kan være nyttig å tenke over mekanismene som driver healing-aktiviteter. I motsetning til dyr, krever de fleste av oss i det moderne samfunnet en systematisk forklaring på hvordan ting fungerer. Det er som barnet som demonterer klokker, brødristere og andre mekaniske ting i huset fordi han/hun vil se hvorfor og hvordan tingene fungerer. Denne nysgjerrigheten har vært en pådriver for de fantastiske oppfinnelsene som har brakt oss fra huleboere til romalder- mennesker, og gitt oss livreddende medisinske underverk.

Når en diagnose er stilt av kvalifisertehelsepersonell, tror jeg at den kunnskapen kan hjelpe en healer til å være svært nøyaktig i å sende healing til det aktuelle området. Pasientens sinnstilstand er også et viktig redskap i terapien som kan gjøre ham/henne frisk, og en forståelse av healing vil gjøre at pasienten kan delta aktivt på alle plan i healingen. 

Du trenger ikke å ha en diagnose på noe for å søke healing, men det er svært viktig å huske at healing er ingen erstatning for god medisinsk behandling. Jeg stiller ingen diagnoser og råder alle til å oppsøke legen sin dersom de har mistanke om at noe er galt med helsen. Jeg ønsker å være en komplimenterende del av arbeidet for at individer med kartlagte problemer blir friske - ikke et valg som blir tatt i stedet for å gå til legen.

bottom of page